Wie zijn we?

Ekseeko is een vrijetijdsvereniging voor (jong-)volwassenen met en zonder beperking. We werken onder de vleugels van Kando en zijn vooral actief in de Druivenstreek, en de ruime omgeving.

Van september tot juni trekken we er op uit en doen we wat iedereen graag doet: een stad bezoeken, een herfstwandeling, meelopen in de Lichtstoet van Hoeilaart, supporteren bij een sportmanifestatie, naar een feestje, theatervoorstellingen of naar de film gaan… We kiezen ervoor om op stap te gaan in het reguliere vrijetijdscircuit. Af en toe doen we een activiteit binnen onze eigen groep. Wat er op het programma staat, vind je in de agenda.

Er is bij Ekseeko geen vast lidmaatschap. Iedereen kan aansluiten bij de activiteiten die hem/haar aanspreken. Je hoeft er dus zeker niet elke keer te zijn. Meestal trekken we er met een groep van 20 à 30 deelnemers op uit. Een vaste groep vrijwilligers organiseert de activiteiten en zorgt voor de nodige begeleiding.

Meer informatie over het hoe en waarom vind je in onze visietekst.

Naar boven

Vervoer

Omdat ter plaatse geraken niet voor iedereen evident is, organiseert Ekseeko gratis vervoer. We hebben een Ekseekobusje, en mogen gebruik maken van de busjes van Centrum Ganspoel en De Kerselaar. En soms gaan we ook gewoon met de auto.

Onze vaste opstapplaatsen zijn het Gemeenteplein in Huldenberg, Priesterdelle en De Kerselaar. 

Naar boven

Wat kost het?

Aan sommige activiteiten kan je gratis deelnemen, voor andere vragen we een kleine bijdrage. We proberen hierbij de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Dat kunnen we dankzij de financiële steun van de gemeenten uit de druivenstreek, uit giften en via Kando.

Naar boven

Verzekering

Als je bent ingeschreven voor onze activiteiten, ben je automatisch verzekerd. Je hoeft er niet speciaal voor te betalen.

De verzekering van Ekseeko dekt lichamelijke schade bij een ongeval en de burgerlijke aansprakelijkheid van de organisatie.

De verzekering van Ekseeko dekt lichamelijke schade bij een ongeval en de burgerlijke aansprakelijkheid van de organisatie.

Heb je tijdens een activiteit een ongeval gehad? Laat ons dat dan meteen weten, dan brengen wij alles in orde voor de verzekering.

Wil je meer weten klik hier voor de polis

Naar boven

Meedoen

Inschrijven voor een activiteit

Iedereen die zin heeft om mee te doen, is welkom bij Ekseeko. We vragen wel dat je je inschrijft voor een activiteit. Op die manier weten we wie er mee komt, en kunnen wij ons goed organiseren.

Hoe doe je dat? Heel eenvoudig: stuur een mailtje naar info@ekseeko.be, of een berichtje naar de Ekseekofoon. Laat daarin zeker ook weten of je gebruikt maakt van het Ekseeko-vervoer.

Ik ben nog nooit met Ekseeko meegekomen…

Heb je zin om met ons mee te komen? Fijn! Welkom!

Voor je de eerste keer met ons mee op stap gaat, vinden we het fijn je al even te leren kennen. Bel ons gerust even op, of stuur ons een mailtje.

We vinden het ook handig als je ons enkele gegevens bezorgt via de informatiefiche. Zo weten wij welke hulp je nodig hebt, en wie we kunnen bereiken wanneer er tijdens een activiteit iets met jou zou gebeuren.

Wanneer we jouw gegevens hebben, krijg je van ons voor elke activiteit een uitnodiging. Die komt ongeveer een week voordat de activiteit doorgaat. Daarin vind je dan meer informatie over wat we precies gaan doen, waar en hoe laat we afspreken…

Naar boven

Downloads

Visietekst

Wie is Ekseeko? Wat doen we? En waarom doen we dat? Dat lees je in onze visietekst.

Informatiefiche

Wil je deelnemen aan Ekseeko-activiteiten, dan vragen wij een informatiefiche in te vullen. Zo weten wij hoe we jou kunnen helpen en wie we kunnen verwittigen, mocht er iets gebeuren. Ook vraagt de overheid bepaalde gegevens op in het kader van subsidieaanvragen.

Toestemming gebruik beeldmateriaal

Tijdens activiteiten maken we vaak foto’s en filmpjes. Graag weten we of en waarvoor we het beeldmateriaal waar jij opstaat, mogen gebruiken.

Naar boven